UNTUK MAKLUMAN SEMUA

Friday, April 30, 2010

PUKUL BERAPA DATUK HARIMAU


Mata tak rasa mengantuk .. mungkin sebab petang tadi sempat tidur bersama anak-anak .. sebenarnya saya paksa anak-anak tidur ...kalau tak paksa alamat pengsan lah di buatnya .. Petang tadi sempat menyiapkan bag Noor, so malam ni dah rancang untuk menyiapkan Telekung Bag untuk Aida Hilton (cara utk saya mengingati customer) .. Cik Aida menempah 2 biji Telekung bag 2 biji/buah .. kombinasi kaler ini di pilih sendiri oleh beliau .. sebenarnya saya lebih suka memilih sendiri kombinasi bag kerana ianya tidak menyekat kreativiti saya ... macam2 yg saya boleh fikirkan .. tapi mungkin Cik Aida takut dengan hasilnya .. maka saya memberinya peluang untuk memilih kombinasi kain ...


Kain berbunga ni saya beli di San Peng .. Mungkin ramai yang tahu San peng tu umpama syurga kain .. & syurga pakaian ...Tapi kalau nak ke sana, kenalah naik LRT dan berhenti di stesen LRT Hang Tuah .. Kalau naik kereta alamat susahlah nak cari parking. Kedai yang saya tuju adalah Tat Loong . kedai jual langsir. kain2 jenis cotton keras ada di level bawah sekali .. memang ada banyak choice ... tapi saya memang susah nak ke sana .. almaklumlah .. kalau nak ke sana .. nak kena bawa anak2 sekali .. and paham2 sajalah apa yg akan berlaku .. Masa saya beli dulu harganya RM12.90 semeter tapi kalau beli banyak2 dapatlah diskaun sampai RM10 semeter .. best kan .. kedai tu diperkenalkan kepada saya oleh kak Zawiyah .. Thanks Kak Zawiyah ..


Kenapa gambar2 yang saya ambil senget2 yerk .. hihihi .. sebenarnya dah jadi trademark saya ambil gambar senget benget .. style kononnye ...


and satu lagi trademark saya adalah "ribbon gemok" . saya suka ribbon gemok .. suka suka suka

so Aida.. Suka tak?

Note :
size Bag 14"x12"x4"
3 poket, tali 20" panjang

Menerima soalan dari lina, saya guna kain apa untuk buat ribbon .. saya paling suka guna cotton biasa yang buat baju sekolah tuh : harga dalam RM4.80 dan kalau tanya saya kat mana saya paling suka beli .. tentulah KAMBAR SS2 .. HEAVENNNNNNNNNN ... bayak sungguh kain plain dia .. macam2 warna ... pastu kain2 cotton utk buat dress pun cantik-cantik kat situ .. tempat lain pon mungkin ada tapi bg saya yg bila shopping membawa anak-anak, KAMDAR SS2 is the right place ... material ke-2 yang saya guna adalah ribbon biasa yg 1" tu ... kalau sesiapa perasan, pembahagi bag (border) utk bag Polka dot tu saya ada guna kain dan ada juga guna ribbon ....

and kat mana nak beli ribbon yang best dan cantik2 serta manik2 yg harganya okay2 ....SSF lah tempatnya .. ribbon polka dot nya ada bermaca2 kaler .. tapi yg saya beli cuma hitam sebab pulus sikit mase tuh .. so .. jom shopping SSF ,....




2 comments:

lina said...

kak nak tanya reben yg wrna pink tu akak guna cotton jenis aper..tu guna kain cotton biasa yg mcm cotton baju budak sekolah tu...

lina said...

thanks kak for the explaination...sgt berguna pada saya yg baru nak cuba2 jahit beg...

Post a Comment

ORDER FORM

Name:
Address
Phone No
Bag Pattern
Fabric Code
Size Large (17"W x 12"H x 5-6" D)
Medium (15"W x 12"H x 5-6" D)
Small (14"W x 12"H x 5-6" D)
Any Notes or Special Request
Email Address:

form creator