UNTUK MAKLUMAN SEMUA

Thursday, February 25, 2010

DRESS ALIA & AISYAH





Sorry kerana masukkan project saya yg lain selain dari Bag. Sebenarnya ini adalah dress untuk Alia & Aisyah . mendapat inspirasi dari BLOG MAYA .. semalam berjalan2 ke Blog2 kawan2 saya yg sememangnya kreatif dan rajin-rajin .. dan of course saya teruja melihat baju2 yg maya hasilkan ... so semalam saya pulun memotong kain dan menyiapkan dress untuk 2 orang putri saya ..

mereka tak sempat pakai lagi kerana saya jahit pagi tadi ... dalam kol 1.00 am gitu .. oleh kerana saya dah potong kain tu lebih awal so proses manjahit menjadi lebih cepat ..dalam pukul 4.00 am 2 helai dress dah siap .. kalau sesiapa kata cepat ... memang tak dinafikan kerana dress ni takda lining .. tu yg cepat siap tuh .. kalau buat lining .. memang lambat sket ...

kain ni saya beli dari KAMDAR PJ .. harganya dalam RM12.90 semeter .. saya perlukan dalam 2 1/2 meter untuk menghasilkan 2 helai dress nih ..

mungkin selepas ini saya akan buat posting di mana kedua2 putri saya memakai dress nih ... harapnya okay ..

BAG IZAN




Wednesday, February 10, 2010

PASSPORT WALLET / COVER






Saturday, February 6, 2010

MORE BAGS

Trying to update my Blog everyday since I know that some of you might want to see more bags .
lets "cuci mata" sebelum kita bermain farm Ville ....

Free Wristlet - Nanee HS

Make up bag - Nanee HS

Inside bag - Via



Free Wristlet - Via

Tote Bag - Via

Free Wrsitlet Raudzah

Tote Bag Raudzah

Friday, February 5, 2010

LATEST PROJECT

Masa memang terhad .. sekarang jadual harian dah semakin penuh especially sejak Alia masuk darjah 1. tengah hari tu kira dah Pack dah .. nak kena pergi ambil Alia & Aisyah sambil mengusung 2 orang anak .. adoi ... petang lak nak hantar dan amik alia sekolah ... malam lak nak hantar Alia & Aisyah pergi mengaji ... penatnya ....

So inilah project terbaru yg sempat saya paparkan utk teman2 Bloggers di luar sana yang tak jemu2 membuka dan melawat Blog saya .. Terima kasih


Ini adalah Bag nanee HS. Bag medium size .. saya lenih sukakan medium size berbanding large Size. Kat dalam tu pon ada gambar wristlet kecil (Free).


Ini pula Pyramid Purse cth untuk kak Ita. material kain cotton keras ...




Ini pula bag Syazreen .. sebenarnya saya nak guna kain belang2 warna oren tapi rasanya terlampau banyak Oren kaler laks nanti .. so tukar belang2 warna lembut tuh ... kat atas tu pulak Wristlet Free punyer ...


baru-baru ni MIL datang umah .. tengok dia bukan main mengusha bag2 kat dalam bilik menjahit .. so saya pon offer utk buatkan dia sebiji.. tersenyum lebar .....tak sempat nak buat ribbon .. tapi dia kata tanpa ribbon pun ok ...


Ini pula bag fadhlina .. dah sampai ke tangan tuannya ... dia kata cantik .. alhamdulillah .. tima ksh




Another version Makeup bag .. yang ini simple & I like .!!!


Ini pula order dari Nursyahirah Sain .... Make up bag ... & dah pon sampai ke tangan tuannya

Tas syawal untuk Bie Ryn ...

ORDER FORM

Name:
Address
Phone No
Bag Pattern
Fabric Code
Size Large (17"W x 12"H x 5-6" D)
Medium (15"W x 12"H x 5-6" D)
Small (14"W x 12"H x 5-6" D)
Any Notes or Special Request
Email Address:

form creator