UNTUK MAKLUMAN SEMUA

Sunday, June 20, 2010

BERPINDAH

SALAM SEMUA,


KEDAI SAYA TELAH BERPINDAh KE ALAMAT BARU IAITU


http://www.tote-boutique.blogspot.com


TERIMA KASIH

Friday, May 14, 2010

GIVE AWAY TOTE BOUTIQUE


TOTE BOUTIQUE GIVE AWAY

Salam semua. Mulai 15th May 2010, semua posting Tote Boutique akan di buat di link Boutique saya yang baru iaitu

http://www.tote-boutique.blogspot.com

untuk memperkenalkan blog saya itu, saya telah membuat give away. sila lawat NEW TOTE BOUTIQUE untuk mengetahui lebih lanjut.

Wednesday, May 12, 2010

SAYA MENJUAL ANDA MEMBELI


Butang Ukuran 3cm diameter
Sebiji RM1.00
Tali Ukuran 1 1/4 "
1 meter RM1.50


Kepala zip utk open ended Zip
RM 0.30 sebiji



Zip open ended
1 meter RM1.50 (previously RM2)

Nak beli email saya kat toteboutiques@gmail.com


ZIPERED TOTE BAG - AMELIA







Saturday, May 8, 2010

CARD WALLET FOR SALE


Inside View

Item Code CD001
Price RM10


Item Code CD002
Price RM10

Item Code CD003
Price RM10


Item Code CD004
Price RM10


Item Code CD005
Price RM10



Item Code CD006
Price RM10

Interested pls email me at toteboutiques@gmail.com

Wednesday, May 5, 2010

TAS SYAWAL MARIA





Tuesday, May 4, 2010

TOTE BAG MARIA









One more to go : TAS SYAWAL

Friday, April 30, 2010

MY SEWING ROOM


Inilah bilik menjahitt saya... sekarang keadaan kemas tapi tentu smua org bleh bayangkan waktu ianya bersepah .. yang kelihatan kat situ adalah Rak Barang2 kecil yg husband belikan kat Tesco harga dalam RM50 dan memang sungguh2 berguna. kat sebelah tu Mesin jahit yg banyak berjasa ..



Kat sini saya gantung semua bag-bag yg dah siap ... yg dalam gambar ni hari isnin baru bleh hantar .. hubby outstaion .. kena tunggu dia balik baru bleh hantar.


Oh mesin jahitku .. dan juga seterika yg berjasa .. Seterika adalah antara benda2 yg paling penting untuk saya membuat bag dll.




koleksi fabrics yg begitu banyak ,...
saya beli dari

4. Nisa

mereka menawarkan harga yang agak berbeza.. so kena bijak memilih .... tapi kalau dah suka tak kira mahal atau murah saya beli saja .. yg penting I LIKEEEE


Zip ini saya beli sepanjang 100 meter .. zip ni kukuh untuk buat zip pencil case, bag dll. kalau harga semeter, masa tanya kedai dia kata RM3 .. so sesapa yg rasa nakkan zip nih .. saya bleh bagi murah2 ...


Magnetic snap yang saya beli dari tini .. Snazzy n such .. saya memang suka beli magnetic snap dari tini .. harga sungguh berpatutan ..



ini pula kepala zip .. untuk zip yang 100 meter tuh ...


2ND BAG - AIDA HILTON






kalau anda semua perasan, inilah bag saya yang menggunakan ribbon dari heavy weight cotton . Saya sebenarnya tak suka buat ribbon menggunakan kain keras2 ni sebab susah nak membentuknya ... and some more, design yang ini memerlukan ribbon kecil .. kalau letak ribbon yg terlampau gemok nanti akan napak kelakar ..

PUKUL BERAPA DATUK HARIMAU


Mata tak rasa mengantuk .. mungkin sebab petang tadi sempat tidur bersama anak-anak .. sebenarnya saya paksa anak-anak tidur ...kalau tak paksa alamat pengsan lah di buatnya .. Petang tadi sempat menyiapkan bag Noor, so malam ni dah rancang untuk menyiapkan Telekung Bag untuk Aida Hilton (cara utk saya mengingati customer) .. Cik Aida menempah 2 biji Telekung bag 2 biji/buah .. kombinasi kaler ini di pilih sendiri oleh beliau .. sebenarnya saya lebih suka memilih sendiri kombinasi bag kerana ianya tidak menyekat kreativiti saya ... macam2 yg saya boleh fikirkan .. tapi mungkin Cik Aida takut dengan hasilnya .. maka saya memberinya peluang untuk memilih kombinasi kain ...


Kain berbunga ni saya beli di San Peng .. Mungkin ramai yang tahu San peng tu umpama syurga kain .. & syurga pakaian ...Tapi kalau nak ke sana, kenalah naik LRT dan berhenti di stesen LRT Hang Tuah .. Kalau naik kereta alamat susahlah nak cari parking. Kedai yang saya tuju adalah Tat Loong . kedai jual langsir. kain2 jenis cotton keras ada di level bawah sekali .. memang ada banyak choice ... tapi saya memang susah nak ke sana .. almaklumlah .. kalau nak ke sana .. nak kena bawa anak2 sekali .. and paham2 sajalah apa yg akan berlaku .. Masa saya beli dulu harganya RM12.90 semeter tapi kalau beli banyak2 dapatlah diskaun sampai RM10 semeter .. best kan .. kedai tu diperkenalkan kepada saya oleh kak Zawiyah .. Thanks Kak Zawiyah ..


Kenapa gambar2 yang saya ambil senget2 yerk .. hihihi .. sebenarnya dah jadi trademark saya ambil gambar senget benget .. style kononnye ...


and satu lagi trademark saya adalah "ribbon gemok" . saya suka ribbon gemok .. suka suka suka

so Aida.. Suka tak?

Note :
size Bag 14"x12"x4"
3 poket, tali 20" panjang

Menerima soalan dari lina, saya guna kain apa untuk buat ribbon .. saya paling suka guna cotton biasa yang buat baju sekolah tuh : harga dalam RM4.80 dan kalau tanya saya kat mana saya paling suka beli .. tentulah KAMBAR SS2 .. HEAVENNNNNNNNNN ... bayak sungguh kain plain dia .. macam2 warna ... pastu kain2 cotton utk buat dress pun cantik-cantik kat situ .. tempat lain pon mungkin ada tapi bg saya yg bila shopping membawa anak-anak, KAMDAR SS2 is the right place ... material ke-2 yang saya guna adalah ribbon biasa yg 1" tu ... kalau sesiapa perasan, pembahagi bag (border) utk bag Polka dot tu saya ada guna kain dan ada juga guna ribbon ....

and kat mana nak beli ribbon yang best dan cantik2 serta manik2 yg harganya okay2 ....SSF lah tempatnya .. ribbon polka dot nya ada bermaca2 kaler .. tapi yg saya beli cuma hitam sebab pulus sikit mase tuh .. so .. jom shopping SSF ,....




ORDER FORM

Name:
Address
Phone No
Bag Pattern
Fabric Code
Size Large (17"W x 12"H x 5-6" D)
Medium (15"W x 12"H x 5-6" D)
Small (14"W x 12"H x 5-6" D)
Any Notes or Special Request
Email Address:

form creator