UNTUK MAKLUMAN SEMUA

Wednesday, April 14, 2010

APA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG TOTE BAG TOTE BOUTIQUE

Sebenarnya posting ini lebih kepada Pelanggan-pelanggan tote boutique (mereka yang membeli bag dari tote boutique). Saya sebenarnya tak pernah menerima pertanyaan tentang cara2 penyelenggaraan bag .. ahaks .. menakutkan lah pulak perkataan tu kan .. namun pagi ni ada ternampak pulak pertanyaan bleh basuh mesin ke idak .. bagus juga pertanyaan tuh .. meh kita kongsi bersama-sama ...

bag dari tote Boutique sememangnya tidak digalakkan dan kalau boleh tak payahlah basuh guna mesin basuh .. basuh guna tangan gitu2 lah yerk .. al sebab nya .. saya menggunaka sew in interfacing .. so memang keras dan tak sesuai gitu basuh dengan mesin ...

Selepas basuh ngan tangan dah dikeringkan .. maka anda akan dapati bag anda tak macam bentuk asalnya .. tak nampak lawa lah .. rasanya itulah ayat yang paling sesuai .. keronyot (berkedut) sana sini kan .. so mudah saja .. mula2 ...



anda gosokkan bag anda guna iron .. anda agak2 lah kepanasannya .. gosok macam gambar di bawah.. saya punya iron biard ni lebarnya memanglah tak dapek nak dibayangkan so kawasan yg bleh di iron tak banyak tapi kalau anda guna iron board yang biasa .. insyaallah .. semua kawasan bleh iron gitu ...


selepas tu .. anda sumbat lah bag2 anda itu dengan kain yg agak banyak sampai anda nampak bentuk asal bag .. biarkan kain2 tu lama2 sikit dalam bag .. kalau saya .. malam2 saya masukan .. esok pagi saya keluarkan .. 2 jam pon dan cukup inyaallah ...


selepas itu .. anda bleh guna bag anda macam biasa ...



sekian alkisahnya ...

Kepada pembeli2 bag dari TOTE BOUTIQUE, terima kasih jua .. aminnn

2 comments:

Mamarempit said...

bagus gak pernyataan aspa ni...
kalo tk ramai yg tk tau....heheh

cik as said...

tu lah ..
silap pulak rasanya tak bgtau awai2
sowiii semua ..

Post a Comment

ORDER FORM

Name:
Address
Phone No
Bag Pattern
Fabric Code
Size Large (17"W x 12"H x 5-6" D)
Medium (15"W x 12"H x 5-6" D)
Small (14"W x 12"H x 5-6" D)
Any Notes or Special Request
Email Address:

form creator